Guranis - turizam, trgovina i usluge

  • Kuća za odmor Božac - Istra
  • Kuća za odmor Božac - Bazen
  • Kuća za odmor - Pozadina
  • Kuća za odmor - Dnevni boravak
  • Kuća za odmor - Soba

Smatra se da je prije nekoliko stoljeća jedan rimski vojnik imenom Gurianum primio ovo mjesto kao dar. Kasnije je Guran dobio ime po njemu. U današnje se vrijeme na brdu južno od malog sela nalaze ruševine drevnog Gurianuma.

1900-tih godina jedan predak je kupio zgradu u Guranu, ne znajući kakav će to utjecaj imati na četvrtu generaciju obitelji zajedno s djecom i unucima. Godine 2004. obitelj je počela restaurirati zgradu vodeći računa o očuvanju njenih domaćih obilježja (kamen i drvo) i originalne ljepote istarskog krajolika u kojoj se kuća nalazi.

Guran ima značajnu povijesnu i kulturnu baštinu, njegovi ostaci pohranjeni su u vodnjanskoj palači, a u njemu se danas nalaze ostaci nekoliko crkava/bazilika. Njegovo srednjevjekovni naziv bio je Gropi ili Stari Guran, a mjesto se prvi put spominje 1908. godine kao Guranis. Gropi/Stari Guran nalaze se 100-njak metara od današnjeg naselja. Gropi imaju pačetvorinasti oblik s glatkim zidovima, tlom popločenim kamenim škrilama koje su i danas na nekim mjestima očuvane i vidljive, te zidom od sigli složenim u dizajn riblje kosti.

Od 2002.-2008. na ovom se području stalno provode istraživanja koja obuhvaćaju kasnu antiku i srednji vijek. Na iskopinama su pronađeni ostaci prapovijesne trokutaste oblikovane ručke, ostaci keramike, kuhinjskog posuđa iz srednjeg brončanog doba oko 1500.g.pr.Kr. i 2800.g.pr.Kr.

Kuća za odmor

Kuća za odmor Božac ima tri etaže (prizemlje, prvi kat i potkrovlje). Ukupne je površine 104 m2. Kuća ima zaseban ulaz, ograđena je kamenim zidom i vrtom s aromatičnim biljem (lavanda, kadulja i ružmarin).

Prizemlje

U prizemlju ove kuće za odmor nalazi se hodnik iz kojeg se ulazi u u dnevni boravak s mini barom, TV-sat-om i kožnom kutnom garniturom za razvlačenje, te klima uređajem za grijanje i hlađenje. Iz hodnika ulazimo u kupaonicu s tušem i WC školjkom te mašinom za pranje rublja i grijalicom.

U prizemlju se još nalazi i kuhinja koju krasi kamin, a opremljena je kuhinjskim elementima, hladnjakom (s velikim prostorom za zamrzavanje), perilicom posuđa, te štednjakom (3 plina, 1 struja, pećnica na struju), mikrovalnom pećnicom, kuhalom za vodu, tosterom, fritezom te mašinom za kuhanje kave i klima uređajem koji služi samo za grijanje. Iz kuhinje se izlazi na natkrivenu terasu (cca 20 m2) u pozadini kuće, blizu koje se nalazi velika dječja igraonica (pješčanik, ljuljačke, golovi za mali nogomet, tobogan, sprave za vježbanje), te bazen (6x4x1,30) s tušem. Okućnica u pozadini kuće veličine je cca 2500 m2.

I. Kat

Iz prizemlja stepenice vode na prvi kat kuće na kojem se nalazi 2 spavaće sobe i još jedna kupaonica s tušem i wc-om

Soba Orange ima bračni krevet, krevet za jednu osobu i dječji krevetić, jedan veliki ormar s ogledalom i dva noćna ormarića s lampama. Soba ima pogled na dječje igralište, maslinik i bazen.

Soba Amor Soba Amor ima bračni krevet, ormar, kožni tabure za sjedenje, te dva noćna ormarića s lampama. Pogled iz ove sobe se prostire na aromatični vrt i ulaz u kuću.

Soba Attic se nalazi u potkrovlju, u koju se dolazi stepenicama iz hodnika na prvom katu. U sobi se nalaze tri kreveta za jednu osobu. Pored kreveta su ormarići i noćne lampe, te komode za odlaganje garderobe. Soba je pogodna za djecu, jer je visina stropa ograničena. Klima uređaj u potkrovlju omogućava hlađenje i grijanje. Prozori imaju pogled na dječje igralište, maslinik i bazen.

 

Cjenik

07.01. - 02.05 190.00 EUR/dan cijeli objekat
02.05. - 06.06. 210.00 EUR/dan cijeli objekat
06.06. - 11.07. 240.00 EUR/dan cijeli objekat
11.07. - 22.08. 260.00 EUR/dan cijeli objekat
22.08. - 12.09. 240.00 EUR/dan cijeli objekat
12.09. - 23.12. 210.00 EUR/dan cijeli objekat
23.12. - 06.01. 260.00 EUR/dan cijeli objekat

U cijenu uračunato: piće dobrodošlice, drva za kamin, posteljina, ručnici.

U cijenu nije uračunato: grijanje u zimskom periodu (plaća se po uporabi, odnosno potrošnji).

U periodu od 01.10. - 31.05. minimalan boravak 3 dana, a u periodu od 01.06. - 31.08. minimalan boravak 7 dana, u periodu 01.09. do 30.09. minimalan boravak 5 dana.

Nadoplata za boravak do 3 dana 50%

Za navedene cijene, poseban popust za goste iz Hrvatske na upit

 

Upit za rezervaciju

  Osviježi kod  
  
Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.