Guranis - turizam, trgovina i usluge

  • Guranis - O nama
  • Guranis - Ruralni turizam
  • Guranis - Domaći proizvodi
  • Guranis - Organizacija vjenčanja
  • Guranis - Catering

ObiteljStancija Guran i kuća za odmor "Božac", te sobe "Casa Rustica" nalaze se u Istri, 3 km istočno od Vodnjana, na cesti prema Barbanu.

Familija Božac živi na ovom obiteljskom ruralnom gospodarstvu od 1992. godine, odnosno od kada su došli na ideju o obnavljanju starog imanja. Na ovom imanju rodila se i njegova vlasnica Sandra Božac, rođ. Cetina.

Cijela obitelj marljivo zajednički radi, uživa u dolasku svakog novog gosta i raduje se svakom novom susretu s njima. Svim namjernim gostima ili slučajnim prolaznicima, kao i svim korisnicima usluga Obrta Guranis, želimo veliku dobrodošlicu na stanciju Guran, u naše smještajne kapacitete, te seoski turizam.

Mi smo: Mladen, Sandra, Sandi, Ivana, Mateo, Erik, Ivana, Toni i Nolan.

Lokacija

Istra je najveći hrvatski poluotok smješten na sjeveru Jadranskog mora. Naziv Istra potječe od ilirskog plemena Histri, koje je živjelo u tom području. Rimljani su se naselili u istri 177 godine prije Krista. Istra je imala bogatu i burnu prošlost, nakon koje su u njoj ostali brojni spomenici i objekti. Kad dođete u Istru, obvezno trebate posjetiti Brijunsko otočje, amfiteatar u Puli, Eufrazijevu baziliku u Poreču, crkvu sv. Eufemije u Rovinju i brojne druge spomenike.

Istru krasi bogata i netaknuta priroda, to je raznolika regija u kojoj u jednom danu možete obići planine, tihi kontinetalni dio bogat zelenilom, vinogradima i maslinicima, predivnu morsku obalu s bezbroj otočića, uvala i plaža. Istra živi životom malih sela, ubrzanih gradova i mješavine kultura, jezika i naroda.

Klima Istre je veoma ugodna mediteranska klima koja svakom gostu omogućava da uživa u ljepotama i blagodatima Istre bez obzira na godišnje doba. Istrijani dobro poznaju turizam jer prvi organizirani turizam u Istri potječe iz doba Rimljana, kada je car Vespazijan u svrhu zabave sagradio amfiteatar u Puli.

Gastronomska ponuda Istre će vas u potpunosti osvojiti - kušajte lokalni pršut, maslinovo ulje, tjestenine, tartufe, meso boškarina (istarskog goveda), sviježe ulovljene ribe, školjke i rakove, nezaboravna vina, likere i rakije. Istra se ponosi svojom autohtonom kuhinjom - nećete požaliti istarsko gastronomsko iskustvo.

Vodnjan/Dignano je gradić na jugozapadu Istre koji je u prošlosti bio značajno urbano središte. Njegova povijest počela je sa starim Rimljanima koji su se naselili na području grada. U II st. prije Krista, teritorij Vodnjana dobio je na čuvanje neki Attinivs, a Vodnjan je tada bio poznat kao VICUS ATTINIANUM - smatra se da je njegov naziv Adignani, Dignano nastao upravo iz tog naziva, no lokalno stanovništvo postepeno je iz naziva Dinjano stvorilo naziv Vodnjan. Grad je u svojoj burnoj prošlosti bio pod vlašću Ostrogota (Barbara), Bizanta, Venecije, nakratko Napoleona, Austrije...

Gradska jezgra Vodnjana sačuvala je svoj srednjovjekovni izgled s vežama i uskim uličicama koje nepravilno vijugaju među kućama, s kaldrmama i pročeljima od obrađenog kamena, starim ulicama s još uvijek upečatljivo raspoznatljivim gotičko-venecijanskim, renesansnim i baroknim stilom, te brojnim crkvama. Bogata povijest ostavila je za sobom vrijedne zgrade i spomenike - npr. palaču obitelji Bettica, crkvu sv. Blaža čiji je zvonik najviši u Istri i u kojoj se čuvaju mumificirana tijela svetaca i relikvije, elegantnu crkvu Sv. Marije Karmelske, itd.

Stanovnici Vodnjana oduvijek se bave poljoprivredom, posebice maslinarstvom i vinogradarstvom, te turizmom, pa je grad i danas poznat po izvrsnim vinima i maslinovom ulju. Svake godine Vodnjan organizira Dane mladog maslinovog ulja, na kojima okuplja maslinare i uljare iz regije. Suvremeni Vodnjan svojim gostima nudi brojne aktivnosti: biciklizam, golf, tenis i sportsko jahanje. Tijekom ljetnih mjeseci u Vodnjanu se održavaju atraktivne svečanosti, poput Festivala lavande, Bumbarske fešte, Lerona (međunarodnog festivala folklora), itd.

Vodnjan se nalazi svega 9 km od antičke Pule, najvećeg grada u u Istri, te u blizini atraktivnih ljetnih destinacija kao što su Nacionalni park Brijuni, Peroj, Barbariga, Fažana. Gosti Vodnjana koji se zažele tipičnih ljetnih aktivnosti na moru, mogu se u tim mjestima kupati i sunčati, zabaviti ronjenjem, ribarenjem, odbojkom na pjesku,tenisom, golfom, jahanjem, biciklizmom,zabaviti u adrenalinskom parku,te drugim vodenim i obalnim sportovima i aktivnostima. Istarska obala poznata je po svojoj ljepoti i netaknutoj prirodi pa svaki gost može pronaći plažu i zabavu po svom ukusu.

Guranis on Booking.com
Priznanje - 2016.

Kontakt

ST Guran 21 Vodnjan 52215 Hrvatska
Telefon/fax: +385 (0)52 511 039
Mobitel: +385 (0)91 788 1390 (Sandra) - +385 (0)91 535 3551 (Mladen)
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli. - Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.